De broers Thijmen (15) en Casper (11) de Lange hoorden over de ziekte PKAN door een filmpje dat door BrightVibesNL gemaakt is over Joris (9), een jongen met PKAN. Dat zette hen aan het denken. “Wat kunnen wij doen voor kinderen met PKAN? Wij kunnen zoveel dingen die kinderen met PKAN wel willen doen maar niet kunnen. Hoe kunnen we een soort “Kinderen voor PKAN Kinderen” opzetten en samen met andere jongeren voor bekendheid zorgen voor de ziekte PKAN?”

PKANbassadeurs

De broers willen “door middel van acties meer bekendheid creëren en ook andere jongeren activeren om ook acties te ondernemen waardoor er meer bekendheid komt voor de ziekte PKAN.” Casper en Thijmen hebben al veel hele mooie ideeën bedacht om aandacht voor de ziekte PKAN te vragen. De komende tijd gaan ze die uitvoeren. Zo is Casper al bezig met zijn spreekbeurt over PKAN in het komende  schooljaar. Een prachtig initiatief, waar Stichting Kans voor PKAN Kinderen hen heel erg dankbaar voor is. De Stichting heeft de broers gevraagd om de eerste PKANbassadeurs van de Stichting te worden.

Met hun initiatieven en enthousiasme willen Casper en Thijmen veel kinderen aanzetten om ideeën te ontwikkelen en uitvoeren om daarmee aandacht en bekendheid voor de ziekte en voor kinderen met PKAN te creëren. Thijmen en Casper roepen alle kinderen op om mee te doen! Het maakt niet uit hoe oud je bent, als je maar mee wilt helpen…

 

Kinderen voor PKAN Kinderen

Stichting Kans voor PKAN Kinderen zet zich in voor kinderen met de ziekte PKAN. Alle hulp is daarbij welkom. Ook de ideeën en denkkracht van kinderen en jongeren. De Stichting hecht er veel waarde aan dat kinderen zonder PKAN meedenken en –werken om aandacht te vragen voor het leven van de kinderen met PKAN en dat zo prettig mogelijk te maken. Want kinderen weten als de beste wat goed en leuk is voor anderen kinderen. Zo kunnen zij samen komen tot “Kinderen voor PKAN Kinderen”.

Wordt ook PKANbassadeur! Bedenk een initiatief voor de kinderen met PKAN en neem contact met ons op!