Prof. dr. Adam Cohen en Prof. dr. Alexander Rinnooy Kan zijn toegetreden tot de Raad van Advies van Stichting Kans voor PKAN Kinderen. Met hun kennis en ervaring kunnen zij een sterke bijdrage leveren aan het werk van de stichting.

Prof. dr. Alexander Rinnooy Kan

Alexander is hoogleraar economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Van augustus 2006 tot september 2012 is hij kroonlid en voorzitter geweest van de Nederlandse Sociaal-Economische Raad (SER). In de jaren 1991 – 1996 was hij voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO en, na de fusie met het NCW, van de VNO-NCW. Van 1996 tot 2006 was hij lid van de Raad van Bestuur van ING Groep en werd door dagblad de Volkskrant in 2007, 2008 en 2009 uitgeroepen tot de meest invloedrijke man van Nederland.

Prof. dr. Adam Cohen

Adam’s wetenschappelijk werk richt zich op de methodes voor het aantonen van effecten van nieuwe geneesmiddelen- recent vooral door metingen die geen ziekenhuisbezoek meer vergen- trial@home. Die methodes worden op dit moment bij 400 kinderen met allerlei aandoeningen -waaronder zeldzame genetische- getest. Hij is hoofdredacteur van het British Journal of Clinical Pharmacology en lid van de Raad van Toezicht van het Oogziekenhuis in Rotterdam.  Adam is lid van de wetenschappelijke adviesraad van FACIO -een bedrijf dat behandelingen zoekt voor een zeldzame spierziekte.