Jij bent niet alleen met jouw gevoelens van verdriet of rouw als ouder van een kind met een beperking of chronische aandoening. Onlangs vonden we de Levend-Verlies podcastserie. In deze podcastserie voeren Edith Raap en Odet Stabel maandelijks gesprekken met ouders en hulpverleners over ‘levend verlies’. Deze term wordt ook wel gebruikt in een poging om chronische rouw te omschrijven bij ouders van een kind met een beperking of aandoening.

Zelf omschrijven zij het doel dat zij hebben met de Levend-Verlies Podcastserie als volgt:

“We proberen een brug tussen hen te slaan: hoe ervaren ouders levend verlies en hoe kunnen hulpverleners ouders ondersteunen.”

Edith is ontwikkelingspsycholoog en docent ouderbegeleiding aan de Hogeschool Utrecht. Zij is initiatiefnemer van het eerste congres over levend verlies in 2015. Nog steeds is zij betrokken bij deze jaarlijkse congressen. Odet is moeder van een zoon met ernstige meervoudige beperkingen. Daardoor worstelt zij met een leven vol zorgen voor en zorgen over haar zoon. Daarover heeft zij een boek geschreven ‘Een kind met kansen’. Odet geeft ook lezingen over zorgouderschap en levend verlies. Het doel van Odet is het vergroten van wederzijds begrip tussen hulpverleners en ouders.

Op www.levend-verlies.nl vind je meer informatie en bovendien de podcastserie Levend-Verlies. Elke laatste zondag van de maand is er een nieuw gesprek te beluisteren.

.