De steun die de Stichting ontvangt komt uit verschillende hoeken en op diverse manieren. Lees hier het inspirerende verhaal van Tineke Vriend, die (net voor Corona) voor haar 70-ste verjaardag een etentje voor haar dierbaarste vrienden organiseerde en als cadeau envelopjes voor de stichting vroeg.

“Het is voor mij weer een jubileumjaar. In 1950 geboren, dus ja reken maar uit: 70!! Dan mijmer je toch weer even terug: ik voel me niet anders dan het meisje dat ik altijd was, heb gelukkig nu zelfs nog wat kinderlijke trekjes. Niet gewoon blij, maar super enthousiast om iets leuks. Of overdreven verrast met iets kleins. In een onbedaarlijke deuk liggen om een stom voorvalletje. Touwtje springen, hoelahoepen: ik doe zo mee. Maar gelukkig is er wel meer bijgekomen, de jeugdige onzekerheid is weg, de mening van een ander schat je meer op waarde en het commentaar van je omgeving neem je niet te zwaar. Zelfbewuster maar daarnaast ook zeer bewust van de kwetsbaarheid van het leven. Als je geluk hebt wordt je ‘gewoon’ 70 jaar of ouder. Dat geluk, en het ‘gewoon’ gezond zijn is niet iedereen gegeven.

Een paar jaar geleden leerden mijn man en ik Lex en Annemieke kennen en zo maakten we kennis met een vrolijk, leuk en lief ventje Joris. Met opa Lex komt hij altijd even buurten als hij bij Lex en Annemieke is. Zo weten wij ondertussen wat de voor ons tot dan toe onbekende ziekte PKAN met kinderen doet. Wat een onzekerheid en niet aflatende zorg dat is. En ja, dat gaat je aan ’t hart, dat komt binnen. Dat tijd de grootste vijand is, is voor deze kinderen met PKAN een onweerlegbaar gegeven.

Als er iets glooit, een kans op beter, op een leefbaarder en langer leven, dan kan en mag dat niet verloren gaan. Het is duidelijk dat hier veel geld mee gemoeid is. Er is zoveel geld, zoveel kennis in de wereld en dat moet en kan worden samengebracht. Daar kunnen we met z’n allen aan bijdragen.

Voor m’n 70ste verjaardag hadden we een feest in gedachten, goed restaurant, drankje, walking diner. Dat kwam er door omstandigheden niet van. Het werd een intiem etentje in klein gezelschap. “Wat vraag je voor je verjaardag?” “Heb je al een cadeau bedacht?”. Wat ik voor mijn verjaardag vroeg wist ik wel! Ik wilde envelopjes, geen lege, maar met een bedrag voor de Stichting Kans voor PKAN Kinderen. Dus de uitnodigingen verstuurd met de link naar de website (www.kansvoorpkankinderen.nl) en het verhaal van Joris als onderwerp. Dat raakt en zodoende hadden we en een heel gezellige avond en een mooier cadeau kon ik me niet wensen!!

Alle kinderen, ouders, broertjes, zusjes, familie en iedereen die zich sterk maakt voor het welzijn van de kinderen wens ik veel liefde, sterkte en hoop. En vooral houd moed en geloof in wonderen al zijn ze nog zo klein.

Met vriendelijke groet,
Tineke Vriend, echtgenoot Ger en onze vrienden”