Fokje Mackay- Van Dorp

Wat beweegt Fokje Mackay- Van Dorp, om zich in te zetten als secretaris voor Stichting Kans voor PKAN Kinderen? Je leest het hier.

Vertel eens iets over jouzelf

Vrijwel mijn hele werkzame leven ben ik actief in de filmwereld, van het maken tot de uiteindelijke uitbreng van series en films. De afgelopen jaren heb ik vooral op projectbasis gewerkt om zo meer tijd thuis met mijn kinderen door te kunnen brengen. Dit geeft me nu ook de ruimte om de rol van secretaris bij de stichting op me te nemen!

 

Hoe ben jij in contact gekomen met de stichting en PKAN?

Sinds juni van dit jaar ben ik secretaris maar ik voel me al veel langer betrokken bij de stichting. Het zoontje van een goede vriendin heeft namelijk PKAN en ik maak van vrij dichtbij mee wat voor impact deze vreselijke ziekte heeft, niet alleen op hem maar ook op de rest van het gezin.

 

Hoe zie jij jouw activiteiten voor de stichting en PKAN?

Al vaker hebben we met bekenden en betrokkenen gesproken hoe we meer aandacht voor de ziekte kunnen krijgen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat er zo snel en goed mogelijk onderzoek naar een mogelijk medicijn gedaan wordt, want de tijd dringt. Hopelijk kunnen we de plannen spoedig uitvoeren, al gooit COVID wel wat roet in het eten.

 

Niets liever zou ik willen dan de pijn en zorgen van de gezinnen met PKAN weg te nemen en deze ellendige ziekte de wereld uit te helpen. Helaas kan ik geen wonderen verrichten want het liefst zou ik natuurlijk vandaag nog het middel ontdekken om PKAN te genezen maar als secretaris kan ik toch een ieniemienie bijdrage leveren, al is dat vooral in het meedenken en –doen, onder andere op administratief gebied.